onsdag 1 februari 2017

Lars Wilderäng – Stjärnklart

Boken fortsätter som vanligt, men, i mer extrema förhållanden, för nu följde man med en elitsoldat i Afghanistan vars all elektronik slutade fungera, och boken fylldes därefter med action, det utspelade sig strider i öknen vars hans kollegor blev skjutna, han i sin tur blev tillfångatagen. Och det är första gången man märker av felen med elektroniken i ett annat land än Sverige. Vilket får en att förstå att detta problem är större än bara Sverige. Så boken tog en bra vändning med lite mer spännande handling än bara en Volvo som går sönder eller kassaapparater som slutar fungera.

Så alla dessa 35 sidor jag läst idag handlade enbart om Afghanistan. De beskrev verkligen miljön bra, värmen och kullarna av sand, för när han sökte av landskapet med vapnet passade de på att göra detaljerade miljöbeskrivningar.


Jag tycket också att boken visar hur mycket vi är berodde av elektronik, hur mycket det skulle förändra samhället. Och det visade sig i den här striden, för hade de haft kvar sina elektriska målrobotar och allt annat, hade Svenskarna vunnit striden lätt, men sekunden de gick sönder tog talibanerna över, det visar hur mycket vi är beroende av elektronik, så denna bok visar ett scenario vars elektronik försvinner. Och mot slutet av boken lär vi se hur människor kommer reagera, jag antar att det blir dåligt för alla.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar